Esettanulmány: SOHO Csomag online marketingje

Publikálva:

Gondolom Önöknek is feltűnt, kedves látogatóink, hogy ConnectAD portál népszerűsíti a SOHO szolgáltatáscsomagot is.
Az alapötlet valamikor egy éve fogalmazódott meg Bennünk, amikor világossá vált, hogy megrendelőink között vannak állandó igények, ami nem csak a tárhely-igény és domain- regisztrációra vonatkozott.

A vevői igényekre való folyamatos odafigyelés alapján állítottuk össze kis csomagunkat a weben még csak kezdő kis- és középvállalkozások számára.
Mivel kis csapatunk elkötelezte magát az online marketing mellett, úgy gondoltuk: hogyan is írhatnánk hitelesebben erről a témáról, mintha mi magunk is csak ezen eszközökre támaszkodva próbálunk meg kapcsolatokat keresni és építeni.

A Nyitó-oldal szerepe

Tehát vegyük nagyító alá saját stratégiánkat és eszközhasználatunkat. Ha felkeressük cégünk honlapját a www.dns-studio.hu webcímen, a nyitó oldalon egy flash animációval találkozunk. Ez az animáció látogatóink által változtatható, attól függően mire kíváncsi, mennyi ideje van elidőzni az oldalon.
Az elsőként megjelenő animáció mindig a legfrissebb hír/esemény, ha van ilyen, (lsd: Thot Pályázat) egyébként pedig saját szolgáltatásaink bemutatására használjuk fel a rendelkezésre álló felület nagy részét.

Ez a megoldás segíti a céges honlapot legelőször felkeresők tájékozódását, elkerülve a számukra értelmetlennek tűnő keresgélést. Ne feledjük: látogatóink célzott szándékkal érkeznek oldalunkra: szolgáltatásainkról szeretnének gyorsan, átfogó képet kapni!

Az aloldal tartalma és grafikai elemei

A SOHO animációra kattintva elérkezünk a szolgáltatás önálló aloldalára, mely követi a DNS honlapon szigorúan alkalmazott szerkezeti felépítést. A bal oldali menü azonnal informálja látogatóinkat a szolgáltatás tartalmáról. A linkre rákattintva a képernyő közepére kerül a kívánt információ. Egyik kedvenc almenüpontom a Példacsomagok című, ahol a grafikai eszközök nem csak öncélú design elemként vannak jelen, hanem segítik a lényeges részletek kiemelését. Ne feledjük, weboldalon való olvasáskor mindig lényegre törően keressük az információkat! Használjuk ki a grafikai elemek adta lehetőségeket, és segítsük ebben látogatóinkat!

Portál oldali bannercsík

Jelenlegi portáloldalunkat ügyfeleink igényei alapján kezdtük el üzemeltetni. Természetesen, ha folyamatosan friss híreket tartalmazó portál oldalakról beszélünk, azonnal megjelennek előttünk a bannerhirdetések villódzó képei. Ezt egyikünk sem szereti, hiszen elvonhatja a figyelmet a lényegi dolgokról, esetleg időt vesz el, a nagy méretű animáció betöltődése.

Banner-hirdetésünk kialakításánál nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy az oldal szerves részeként jelenítsük meg az online-marketing egyik legelterjedtebb hirdetési eszközét. A banner-csíkot kiegészítve új eszköz használatához is folyamodtunk: a Pop-under megjelenéshez.