Honlap

Publikálva:

Amikor honlapépítésre szánjuk el magunkat, nem árt előtte egy-két dolgot átgondolnunk. Mindenekelőtt gondoljuk át céljainkat: milyen tartalommal, milyen stílusban szeretnénk megjelenni a weben, és milyen plusz szolgáltatásokkal tudnánk többet kínálni a konkurens cégeknél.

Mivel egy jól elkészített honlap 2-3 éven át is képes ellátni feladatát, mindenképp csak hosszútávon érdemes gondolkodni. Itt minden részlet számít, mindent pontosan kell megtervezni. Tökéletes honlapot senki sem fog első alkalommal készíteni, de nem is ez a cél. Általában az első egy éves tapasztalatok alapján tudjuk majd később tökéletesíteni weboldalunkat. Bár a web nagy előnye, hogy alacsony költségvetéssel bármikor átalakítható / bővíthető, ez semmiképp sem jelenti azt, hogy első megjelenésünknél meggondolatlanok lehetünk.

Ha kevesebb pénzzel szeretnénk elindulni a webre, terveztessük olyan honlapot, amelyeket később különböző modulokkal ki tudunk egészítteteni. Ha már fent vagyunk a weben bármikor be tudjuk üzemeltetni a fórumokat, GY.I.K oldalakat, stb…

Honlap tervezésnél is legyünk ugyanolyan igényesek, mint a cégarculatnál. Ne fogadjunk el silány minőségű, átlagos honlapot. Ezt előbb-utóbb úgy is megbánnánk, és nagyon rosszul jön ki, ha emiatt honlapunkat 6-8 hónap múlva le kell cserélnünk.

Az internetes megjelenésre az egész cégnek fel kell készülnie. Legfontosabb feladatunk annak a személynek a kijelölése, akinek a feladata és felelőssége a honlap gondozása. Ennek a személynek lesz a feladata, hogy összegyűjtse és rendszerezze a friss információkat cégünkről, de már honlap építés előtt is az ő feladata a tartalom begyűjtése.

Honlap rendelésnél mindenképp érdeklődjünk a honlap frissíthetőségét illetően: milyen adminisztrációs felületet tudnak biztosítani számunkra. Ennek létrehozásánál is a fejlesztő cégnek meg kell minket hallgatnia, hogy a számunkra legmegfelelőbb felületet készíthesse el. (Általános hiba, amikor webfejlesztő cégek előre elkészített portál motorokat szeretnének nekünk eladni, előre elkészített admin. felülettel. Mivel minden ügyfél más, és minden tartalom más, ne higgyük el, hogy ezek a rendszerek mindenkit tökéletesen ki tudnak szolgálni. Ha már fizetünk a honlap építésért, az a minimum elvárható munka, hogy igényeinknek megfelelően, személyre szabott felületet kapjunk).