Landing page – ek

Publikálva:

Termékeinkhez és szolgáltatásaink kapcsolódó, időszakos kampányaink hirdetéseihez használhatjuk az un. „landing page”-eket (magyarosan: landoló, érkező oldalak). Ezeket a landoló oldalakat használva az akciót hirdető reklámra (banner hirdetésre) kattintva a látogató nem a cég honlapjára jut el közvetlenül, hanem a hirdetés tematikájának megfelelően elkészített belső oldalra.

A landing page jó eszköz a speciális akciókat kereső vásárlókat megcélzására. Bizonyos időszakokban (pl. karácsonyi vásárlás) az Interneten vásárló látogatóknak is megváltozik a viselkedésük. Ezeket a vásárlókat legeredményesebben az ilyen időszakos kampányokkal szólíthatjuk meg, tájékoztathatjuk akcióinkról.

A landing page-ek mellet szól még az egyszerű mérhetőség, statisztika. Több kampány hatékonyságát egyidejűleg tudjuk mérni a külön-külön elkészített landoló oldalakkal, valamint figyelni a vásárlói szokásokat.

Ezeken az oldalakon készítsünk egyszerű navigációt, olyan linkeket, amelyeket könnyen tudnak követni az érdeklődők, mint például „Részletesebb információk”, „Megrendelem most” linkek.

Mivel ezek az oldalak egy-egy termékhez kapcsolódnak grafikailag eltérőek lehetnek a céges honlaptól, így erőteljesebb, figyelemfelkeltőbb elemeket is felhasználhatunk. Ezzel együtt figyelnünk kell az oldal optimalizálására is, hogy ne terheljük a látogatót hosszú letöltéssel, és üzenetünk elérje őket.

A meghirdetett termékről, akcióról adjunk teljes körű, de lényegre törően megfogalmazott információkat. (Hány darabot kell rendelnünk, mik a termék paraméterei, milyen színekben kapható stb.) Beágyazhatunk interaktív termékbemutatót is, termékfotókkal, bővebb információkkal. Nagyon, részletesebb, letölthető információkat ne helyezzünk el az oldalon, csak az azokhoz tartozó linkeket.

Győződjünk meg arról, hogy valóban speciális-e az ajánlatunk, illetve mivel tudjuk még inkább azzá tenni. Ha lehetőségünk van ajánljunk ingyenes letölthető anyagokat, feliratkozási lehetőséget egy, a termékkel, akcióval foglalkozó hírlevélre.