Sikeres online megjelenés

Publikálva:

Mit is jelent a sikeres online megjelenés? Egy kicsit próbáljunk meg elvonatkoztatni a látogatottsági adatoktól, letöltésektől és statisztikáktól…
Természetesen a honlapok milyenségétől függően kell arról beszélnünk, hogy melyik honlapnak mit jelent a sikeresség. Ha észrevesszük, hogy a siker nem a kommunikáció mennyiségét, hanem minőségét jelenti, láthatjuk, hogy egy alacsony látogatottságú honlap is sikeresnek, hatékonynak mondható.

A jól elkészített és online marketing szempontból átgondolt honlap ugyanolyan fontos és hasznos feladatot láthat el, mint „nagyobb” társai. Jól felmért piaccal és értékes ügyféladatbázissal jól ki tudjuk használni az Internet előnyeit. Törekedjünk arra, hogy minél több értékes látogatót szerezzünk és tartsunk meg pl. a Hírlevelünkkel, Fórummal.

A sikeresség egyik titka a saját piaci szegmensünk feltérképezése, és a lehető legtökéletesebb kiszolgálása. A kiszolgálás alatt értendő a látogató számára valóban értékes információ gyors és egyszerű átadása. Alakítsunk ki olyan honlapot, amely használhatóságban és a tartalmával is fel tudja venni a versenyt a konkurenciával.
Az online marketing másik legfontosabb feladata a jól strukturált honlap létrehozása után, a honlap megismertetése a célközönséggel. Mi magunk is élhetünk egyszerű és olcsó megoldásokkal:

  • Nyomtatott anyagainkon tüntessük fel honlapunk címét.
  • Új honlapunkról küldjünk postai körlevelet.
  • Regisztráltassuk honlapunkat a nagyobb keresőkbe.
  • Kimenő e-mailjeinkben helyezzük el a honlap címét.